Nazorg reanimatievrijwilligers vanaf 1 januari via de gemeente Tholen

Foto: Pixabay

Tholen – Vanaf 1 januari 2019 organiseert de gemeente Tholen de nazorg voor reanimatievrijwilligers. Mensen die als vrijwilliger betrokken zijn geweest bij een reanimatie en hier verwerkingsproblemen van ondervinden, kunnen contact opnemen met de gemeente.

Toegang tot nazorg
Vrijwilligers konden eerder al terecht bij Hartslagnu.nl voor nazorg, mits ze aangesloten zijn bij de organisatie. Via de gemeente krijgt echter elke reanimatievrijwilliger met verwerkingsproblemen toegang tot nazorg. Zij kunnen contact opnemen met Marleen Walpot via telefoonnummer 06-38165656. Dit kan ook buiten kantooruren.

Nazorgverleners
Marleen Walpot zal de reanimatievrijwilliger vervolgens in contact brengen met één van de nazorgverleners. Dit is iemand van een plaatselijke EHBO-vereniging of van het Nederlandse Rode Kruis, afd. Tholen-Reimerswaal. De vrijwilliger krijgt de mogelijkheid om zelf de nazorgverlener te kiezen. De nazorg kan zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek plaatsvinden  en duurt  zo lang als de vrijwilliger zelf wil.

De volgende mensen gaan de nazorg geven: Jany Boogaard, Chris de Neeff en Bert Stolk van het Nederlandse Rode Kruis, afd. Tholen-Reimerswaal en Tinus de Rijke, Henk van Driel, Kees Mol en Sylvia Heijboer van de lokale EHBO-verenigingen.