Derde coalitiepartner beëdigd in Kapelle

Kapelle – Vanavond is Annebeth Evertz (46 jaar) beëdigd in de gemeente Kapelle. Nadat de SGP uit de coalitie was gestapt, kwam er dus een plaats vrij in de coalitie.

Naast dhr. Herselman (VVD) en dhr. Damen (CDA) schuift ook mevr. Evertz (PvdA) aan om het college van B&W weer voltallig te maken. Dhr. te Veldhuis kreeg twee weken na de breuk van de coalitie SGP, CDA en VVD de opdracht om een nieuwe, stabiele coalitie te vormen.

Na de opening benoemt burgemeester Hieltjes dat het een bijzondere dag is, omdat het ook prinsjesdag is. Hieltjes las twee passages voor uit de troonrede die de Koning eerder deze dag in de Ridderzaal heeft voorgelezen. Hieltjes sloot af met de laatste zinnen uit de troonrede. ‘U mag zich in uw werk gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden’. En dat mag ons ook inspireren voor de toekomst.

De beëdiging vond plaats in de raadszaal van Kapelle. Onder het gehoor van haar ouders, man en zoon sprak Evertz de gewichtvolle woorden ‘dat verklaar en beloof ik’ uit en kon ook zij aan de slag als nieuwe wethouder van de gemeente. Burgemeester Hieltjes feliciteerde haar als eerste namens de gemeente.