Wethouder Arno Witkamp rijdt mee vanaf nieuwe haltes van de buurtbus in Nisse en ‘s-Heer Abtskerke

Nisse – Vanaf maandag 25 februari is het mogelijk om ook ‘s-Heer Abtskerke en Nisse te bereiken met de buurtbus. De buurtbusvereniging Zuid-Beveland past namelijk haar dienstregeling in de gemeente Borsele aan.

Belangrijkste wijziging is dat nu alle Borselse kernen onder de regeling vallen. Om de nieuwe regeling te vieren, kost een kaartje voor een reis over Borsels grondgebied in de buurtbus tussen 25 februari en 31 maart 2019 slechts € 1,-. Deze regeling geldt voor de nieuwe lijn 555, maar ook voor de bestaande buurtbussen 595, 596, 597 en 598. Het actietarief kan alleen per pin worden betaald. De nieuwe dienstregeling is terug te vinden op www.buurtbuszuidbeveland.nl, op www.connexxion.nl en bij de buurtbushaltes in de buurt.

Aanleiding voor de gewijzigde dienstregeling zijn gesprekken met de diverse Borselse dorpsraden in 2016. De buurtbusvereniging gaf tijdens de gesprekken twee signalen af: een tekort aan vrijwilligers uit de buurt en een tekort aan passagiers. Inmiddels zijn er voldoende vrijwillige chauffeurs, (al blijft er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers) maar bleef het aantal passagiers achter. Na veel overleg is er besloten om met name de lijn 596 op de schop te gooien en fors te wijzigen, met uitzondering van de eerste en laatste rit.

Halte in alle Borselse kernen
Belangrijkste wijziging is dat nu alle Borselse kernen een buurtbushalte hebben. Ovezande is – samen met het Tolplein – nu tot overstappunt gemaakt. Heinkenszand wordt ook vaker aangedaan. Het kan echter voorkomen dat andere kernen – bijvoorbeeld in vakantieperioden – minder frequent bezocht worden. Voorzitter Paul Mulder van de buurtbusvereniging Zuid-Beveland: “Met de nieuwe dienstregeling sluiten we beter aan bij de behoeften van de meeste gebruikers. Daarnaast hopen we met de nieuwe routes deze vorm van openbaar vervoer ook aantrekkelijker te maken voor andere inwoners.”

Buurtbussen zijn meestal kleinere bussen van maximaal 8 personen, die worden gereden door vrijwilligers uit de buurt. Zij rijden volgens een vaste dienstregeling en een vaste route. De buurtbus wordt mede mogelijk gemaakt door de buurtbusvereniging Zuid-Beveland, Connexxion, gemeente Borsele en de Provincie Zeeland.