Kinderen debatteren over nieuwe speeltuin in Kruiningen

Kruiningen – Vanavond was het wel een hele speciale gemeenteraad. Want de kinderen van de drie basisscholen debateren met elkaar over een speeltuin op hun eigen dorp. Vier fracties presenteren hun eigen ideeën.

Na een wat luidruchtige binnenkomst opent burgemeester mevr. J.S. van Egmond de raadsvergadering op gebruikelijke wijze en vraagt een ogenblik stilte van bezinning. Hierna heette ze iedereen van harte welkom. Basisschool de Comrieschool waren met twee groepen vertegenwoordigd. Comrieschool 1 mocht de aftrap doen. Hierna was basisschool de Welle aan het woord. Ook Comrie 2 en basisschool de Voorhoute deden hun presentatie.

Nadat alle fracties aan het woord zijn geweest, vraagt één van de fractieleden om een schorsing. Van Egmond gaat hiermee akkoord en schorst voor een aantal minuten de vergadering.
Nadat de schorsing geweest is, is er een eerste stemming geweest. Nadat alle fracties gestemd hadden, was er geen meerderheid om tot een besluit te komen. De voorzitter schorst wederom. In deze schorsing kregen alle fracties weer de gelegenheid om tot een compromis te komen.
Nadat de fracties vijf tot tien minuten de tijd hebben gehad, hervatte de voorzitter de vergadering. Comrieschool 1 benoemde dat ze tot een compromis konden komen. Daarop werd er opnieuw gestemd en dit keer was de stemming unaniem. Zelfs besloot een van de fractieleden van de Voorhoute om niet te stemmen. Dit werd door een applaus aangemoedigd.