Krabbendijke – Op zaterdag 19 januari is IJsvereniging van Krabbendijke begonnen met het vullen van de schaatsbaan aan de Nieulandestraat.

De vrijwilligers begonnen vandaag met het vullen van de schaatsbaan. Er werd een brandslang vanaf een kraan bevestigd en deze werd op de parkeerplaats gelegd. Hoelang het zal duren voordat de schaatsbaan vol gelopen is. is nog even afwachten: ‘Vorig jaar duurde het twaalf uur maar dit jaar doen we het op zaterdag overdag. Dan hebben we minder druk. Het kan zomaar zestien uur duren.’ Ook moesten de vrijwilligers rekening houden met de voetbalvereniging die naast de schaatsbaan zit. ‘De jongens van de voetbalvereniging kwamen al vlug zeggen dat ze wilden douchen en geen waterdruk hebben’. Zodra deze willen douchen zullen de vrijwilligers de kraan even dicht draaien. Voordat er een ijsbaan is moet er eerst 250 kubieke meters aan water in. Dat is omgezet naar liters 250.000 liter.

Over het weer is nog wel te twijfelen. Volgende week wordt er sneeuw afgegeven. Dat zou weer funest zijn voor het ijs. De vrijwilligers blijven echter nuchter: ‘Alle weermannen roepen wat anders, we zullen wel zien.’