Gemeente Goes verwelkomt eerste vrouwelijke burgemeester

Goes – De gemeente Goes heeft weer een nieuwe burgemeester in de persoon van mevrouw Mulder.  Margot Mulder is een van de weinige vrouwelijke burgemeesters in de provincie Zeeland, en de eerste vrouwelijke burgemeester van Goes.

Vooraf gaande aan dit heugelijke moment heeft de commissaris van de Koning, dhr. Polman, een toespraak voor de nieuwe burgermeester gehouden. Hij sprak haar hartelijk toe en wenste haar heel veel geluk toe met haar nieuwe carrière, Zeeland is een mooie provincie en hij heette haar daarom ook hartelijk welkom in Goes.

De loco burgemeester, dhr. Alsema, had een aantal opdrachten voor Mulder,  onder meer dat ze veel ‘Goessenaartjes’ moest eten. Dat zijn gebakjes. Alsema zei dat ze er veel moest eten maar ook veel naast Goessenaren moet staan. Dan zou zij ook haar mannetje wel staan. Hij overhandigde de ambtsketen na zijn toespraak.

Na de gewichtsvolle woorden ‘dat verklaar en beloof ik’ heeft Goes ook weer een nieuwe burgemeester. Na het tekenen van het ‘proces verbaal’ heeft Polman de bloemen overhandigd.  ‘Niet aan uw man , daar zijn ze te mooi voor’ grapte Polman. Tijdens deze plechtigheid waren de meeste burgemeesters van Zeeland aanwezig. Ook haar ‘oud’ collega’s van de gemeente Heusden  waren bijna allemaal aanwezig. Na veel gesproken woorden, kreeg ook de nieuwe burgemeester het woord. Ik laat me graag inspireren en het inspireren is het sleutelwoord voor mij.  Aldus Mulder. Al ben ik geen echte Zeeuw of kan ik niemand vinden uit mijn voorgeslacht die uit Goes kwam. Ik wil me toch inzetten voor Goes. En met jullie hulp gaat dat zeker lukken.  En na nog een groot applaus konden alle aanwezigen nog nagenieten van een hapje en drankje.