Gele hesjes protesteren in centrum van Goes

Goes – Op zaterdagmiddag 12 januari hebben de Zeeuwse Gele Hesjes weer een protest gevoerd in het centrum van Goes.

Rond 13:00 verzamelden de gele hesjes zich bij het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan in Goes.

Vervolgens liepen de gele hesjes gezamelijk naar de rotonde bij het ING-kantoor. Daar sloten de hesjes de rotonde gedeeltelijk af voor het overige verkeer. Dit deden ze door achter elkaar over de zebrapaden te lopen. Er ontstonden al snel lange rijen wachtende voertuigen. Ook ontstonden al snel lichte irritaties bij de weggebruikers. De politie en handhaving hielden een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen.

Daarna ging de route verder door de winkelstraten richting de grote Markt in Goes. Daar stopte de groep voor een foto-momentje.

Een geel hesje had een Nederlandse vlag bij. Deze hing op zijn kop aan de stok. “Dat wil zeggen dat het volk in nood is. Dat deden ze vroeger ook in de scheepvaart als ze in nood waren” vertelde hij.

De groep ging daarna protesterend weer terug richting de Hema. Daar werd besloten de protestactie te beëindigen. Dit vooral omdat er een aantal mensen minder goed ter been waren.

Tijdens het protest zijn er weer een groot aantal flyers uitgedeeld door de gele hesjes. Zowel als mensen in de auto en mensen in de winkelstraten werden aangesproken door de gele hesjes en ontvingen een flyer.

Op zaterdag 16 februari 2019 staat er weer een groot protest in Middelburg gepland. Dit zal in en om het station Middelburg plaatsvinden.