Door: Wesley Rijnhout

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon… is de vraag die wij vaak van mensen krijgen. ”Waarom doe je dit werk?” ”Hoe kom je er op?” Leuke vraag, in ons team zul je een variërend antwoord krijgen. Voor mij ging het als volgt:

Als jongere jongen ging ik mee met mijn vader, die voor de brandweer bij ons op het dorp altijd foto’s maakte. Kijken hoe dat allemaal gaat, soms een klein tekstje maken. Door de tijd heen kwam het er steeds meer van dat ik zelf met de camera in mijn handen stond, te klooien met instellingen om een zo mooi mogelijke foto te maken. Variërend van de kat in de boom, tot volledige panden die in brand stonden, ik heb inmiddels al een hele hoop gezien.

In februari 2017 heb ik toen besloten om mijzelf aan te sluiten bij een persbureau, want immers, er worden veel foto’s gemaakt, maar behalve op je eigen computer of telefoon, zag je ze nergens terug. Vanaf dat moment was er ook de kans om Midden-Zeeland meer op de kaart te zetten qua gebeurtenissen in het nieuws, op dat moment nog vooral op gebied van incidenten in de regio. Naast het grote nieuws, was er nu immers een aanvoer van kleiner, maar voor veel Zeeuwse inwoners toch interessante nieuwsitems.

Medio Oktober 2017 sloten zich met mij nog drie andere aan bij het persbureau waar ik inmiddels goed bezig was. Die drie anderen, zijn de medebeheerders van onder andere deze website, maar ook 112Midden-Zeeland.nl. Deze drie heren beheerden al geruime tijd de toen nog ”112Zuid-Beveland” hetende facebookpagina, waar zij verslag deden van alles wat er gebeurde op het gebied van 112Nieuws in Zuid-Beveland.

Toch bleef de drang, om die gemaakte foto’s ergens terug te zien groot. Regionale nieuwszenders plaatsten immers niet alles (wat volledig het goed recht is, anders zouden deze dagelijks alleen maar vol ellende staan). In samenspraak en samenwerking met de beheerders van 112Zuid-Beveland is 112Midden-Zeeland.nl onstaan. Toevallig samenvallend met een op school lopend project, is de website opgesteld en gefinetuned. Toch iets waar ik persoonlijk trots op ben. Waar ik nog meer ontzettend trots op ben, is wat we tot nu toe al voor elkaar hebben gekregen, met onze kleine website, die volgens vele ”toch niet van de grond zal komen”’. Op dit moment nog steeds een dagelijks stijgend bezoekersaantal, en zeker niet te vergeten, onze deelname aan Rescue Vlissingen 2018.

Nadat dit enige tijd lopend was, we onszelf met zijn allen steeds meer focussen op kwaliteit, openden onze ogen dat er ook meer nieuws was dan alleen ”112Nieuws”. Daaruit kwam deze website, waar u nu dit blog op leest.

Dat is mijn antwoord op ”Hoe het allemaal begon”