Brandweerman krijgt Koninklijke onderscheiding in Yerseke

Zaterdagmiddag 12 januari 2019 heeft de heer M.A. Potter uit Yerseke een Koninklijke Onderscheiding ontvangen van burgemeester J.S. Van Egmond.

Hij is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange, vrijwillige inzet bij de brandweer in Yerseke.

De heer Potter is sinds oktober 1986 tot juli 2018 lid geweest van de vrijwillige brandweer. In 1986 heeft hij zich aangemeld bij de gemeentelijke brandweer. Op 1 juli 1988 is hij bevordert tot Brandwacht 1e klasse. In 2004 werd hij aangesteld als Pompbediender en Chauffeur.

Burgemeester Van Egmond sprak haar waardering en dank uit voor zijn jarenlange beschikbaarheid en inzet voor het redden van mens en dier als vrijwillig brandweerman. Hij hielp ook mee aan opleidingen voordat de VeiligheidsRegioZeeland daar vaste mensen voor kreeg. De familie kreeg uit naam van de burgemeester en gemeente een bos bloemen.

Inmiddels heeft de heer Potter het stokje overgedragen aan zijn dochter, zij is inmiddels ook actief binnen het brandweerkorps van Yerseke

Dezelfde middag kregen Ramon van Hijfte en Henry Eerland een diploma voor het behalen van Manschap A. Ramon wordt succes gewenst voor de opleiding van bevelvoerder.

Ook Gert-Jan de Goffau kreeg een diploma voor het behalen van chauffersschap.

Ronald de Wee kreeg van het brandweerkorps een bedankje voor 25 jaar trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer.